Zalivanje fisura

Fisure-Sealant
20min   I   12EUR

Zaštitite bocni stalni zub deteta da se ne pokvari, jos kada primetite da nikne grizna povrsina iznad desni. Ne odlažite zalivanje, često se zub pokvari vrlo brzo posle nicanja! Pozovite nas da zakažete zalivanje fisura!

BELLE DENT GARANCIJA NA RADOVE

PITAJTE STOMATOLOGA

PODELITE SA PRIJATELJEM

Najčešća pitanja u vezi ove usluge

Šta su fisure?


Na griznim površinama pretkutnjaka i kutnjaka, posebno kod dece i mlađih osoba, vidljive su brojne, fino oblikovane i različito razvedene jamice, udubljenja, žlebovi i brazde, koje zajedno čine tzv. fisurni sistem. Najdublji delovi tih udubljenja, odnosno fisura često su, zbog svojih dimenzija i anatomskog oblika, teško ili nikako dostupni vlaknima četkice za zube, što ih čini idealnim mestom za nakupljanje ostataka hrane i bakterija, a samim tim i izuzetno pogodnom lokacijom za nastanak karijesa. Istraživanja su pokazala da je u uzrastu od 5 do 17 godina čak 84% karijesnih lezija smešteno upravo u području fisurnog sistema. Da bi se sprečio nastanak karijesa na tim mestima, stomatolozi sprovode postupak koji se naziva zalivanje fisura zuba.
Šta je "zalivanje" fisura?


To je postupak kojim se u očišćeni i pripremljeni fisurni sistem zuba(vidi iznad) unosi odgovarajući stomatološki materijal koji ima zadatak da popuni sva ona mesta nedostupna za čišćenje, kako bi se u njima sprečilo nakupljanje i razmnožavanje bakterija, odnosno nastanak karijesa.
Da li je zalivanje fisura bezbolno?


Postupak je jednostavan i bezbolan, ne zaheva bušenje zuba niti ikakvo uklanjanje tvrdih zubnih tkiva. Za zalivanje nije potrebno davanje anestezije.
Kada treba zaliti fisure?


Fisure treba zaliti čim grizne površine stalnih molara i premolara dovoljno niknu da postanu vidljive oku celom površinom. Za kutnjake obično između 6. i 7. godine, a za pretkutnjake između 11. i 14. godine. Zaliti se mogu samo zdrave fisure, pa ne treba odlagati zalivanje, Kada postoji sumnja na karijes, često je bolje uraditi tzv. fisurotomiju (vidi u uslugama)

Srodne usluge & promocije:

iTOP

KURS

ORALNE HIGIJENE

četkicu i intradentalnu četkicu

dođite na teorijsku i praktičnu obuku i na poklon dobijate

SHOP NOW

15

Godine iskustva

452

Nasmejanih pacijenata

26

Master sertifikata

12

Zadovoljnih članova tima

ZADOVOLJNI KLIJENTI

Za svaku preporuku! Ko nije pronašao svog stomatologa, toplo preporučujem! Profesionalnost, ljubaznost, dostupnost, veština, znanje. Nema greške.

Jelena Živković Ex Ilić

Facebook review

Knowledgable, considerate and gentle, dr. Despotovic keeps providing top quality services to my family and me. From braces to crowns, all of his interventions resulted in durable and comfortable fixes. My 4-year old son went out smiling after his first experience with the "drill", dr. Despotovic worked him over like a charm. Price-performance ratio: unbeatable!

Odlična stomatološka ordinacija, vrhunska usluga, visok kvalitet.

Ivan Božanić

Google maps review

Dino Pasalic

Google maps review

KONTAKTIRAJTE NAS

Naša adresa

Gandijeva 114a

Blok 63, NOVI BEOGRAD

info@belledent.rs

+381.11.2289547

+381.62.200711

Otvoreno danima:

Ponedeljak-Petak  09:00 – 20:00

                Subota  09:00 – 14:00

                                    Nedelja   09:00  – 14:00                    

 

DENTALNI TURIZAM

Ne živite u Beogradu?
Dobijte besplatni plan tretmana od naših doktora!
Dentalni turizam BELLE DENT stomatološki centar Novi Beograd
  1. Opišite nam Vaše želje i trenutni  dentalni problem

  2. Poželjno je da pošaljete i  Vaš  ortopan snimak sa vašeg kompjutera ili CDa na kompjuteru.*

  3. Obavestićemo vas o potrebnom vremenu, mogućem smeštaju i približnoj ceni vašeg stomatološkog zbrinjavanja, pre nego što doputujete u Beograd.

*Na snimanju tražite da Vam se ortopan snimak i-ili ostali snimci dostave u digitalnom obliku (da vam ih pošalju na Vaš email ili narežu na CD)